Omalaina

Omalaina on sataprosenttisesti suomalainen lainapalvelu. Se ei kuitenkaan myönnä lainoja itse, vaan yrityksen toimintaperiaatteena on lainojen välittäminen ja kilpailuttaminen. Voit hakea Omalainan kautta pikavippiä tai muuta lainaa 15 000 euroon asti.

Omalainalla on useita yhteistyökumppaneita, pankkeja ja muita lainaa tarjoavia rahoitusyhtiöitä. Kun lähetät lainahakemuksen, Omalaina etsii sopivan lainan yhteistyökumppaneidensa tarjonnasta. Omalaina kertoo sivuillaan, että voit säästää korkokuluissa huomattavasti, kun kilpailutat lainan Omalainan avulla. Omalaina tarjoaa sinulle yhteistyökumppaneidensa valikoimista halvinta lainaa, jonka voit saada toivomallasi maksuajalla.

Omalainan lainan hakeminen ei edellytä muuta kuin 18 vuoden ikää ja puhtaita luottotietoja. Esimerkiksi takaajia tai vakuuksia ei siis tarvitse olla, eikä lainan tarpeen syytäkään missään vaiheessa kysellä. Omalaina tarkistaa lainan hakijan luottotiedot esimerkiksi Suomen Asiakastiedon luottotietorekistereistä. Omalainalla on oikeus luovuttaa luottotietoja myös yhteistyökumppanina toimiville rahoitusyhtiöille.

Omalainan kautta haettavalle pikavipille tai lainalle voi pyytää maksuaikaa yhdestä viiteen vuotta. Lainahakemuslaskurin avulla voit arvioida tarvitsemasi maksuajan pituutta, sillä laskuri näyttää automaattisesti kuukausittaisen maksuerän suuruuden, kun valitset haluamasi lainasumman. Kuukausittainen maksuerä ja lainakustannukset määräytyvät viime kädessä tietysti valitun lainantarjoajan mukaan, joten lopullinen kuukausierä voi poiketa laskurin tarjoamasta kuukausierästä. Suuntaa-antavia arvioita laskurin avulla voi kuitenkin tehdä.

Jos haluat esimerkiksi 500 euron lainan ja pystyt lyhentämään sitä noin 50 eurolla kuussa, näet laskurista, että kannattaa pyytää yhden vuoden takaisinmaksuaikaa. Silloin lainaa lyhennetään arviolta 48 eurolla kuukaudessa. Jos lainasumma taas on 1000 euroa ja kuukausittainen lyhennysvarasi edelleen 50 euroa, sopiva vaihtoehto voi olla kahden vuoden maksuaika. Tällöin kuukausittain on maksettava noin 54 euroa. Liian suurta kuukausittaista maksuerää ei kannata tietenkään valita, jotta pystyt ongelmitta selviytymään myös muista menoistasi, mutta kannattaa muistaa, että pitkä maksuaika tulee kalliimmaksi kuin lyhyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *