Vippiuutiset

Pikalaina heti

Oletko tällä sivulla, koska sinun täytyy saada pikalaina heti? Nopein tapa saada pikalaina heti on klikata saman tien johonkin pikavippipalveluun ja lähettää lainahakemus. Useimpina päivinä ja vuorokaudenaikoina on helppo saada pikalaina heti lähes riippumatta siitä, mitä pikavippipalvelua päättää käyttää.

KAtso lisää »

Maksuhäiriömerkintä voi tuottaa yllättäviä ongelmia

Luottotiedoista kannattaa pitää huolta, sillä maksuhäiriömerkintä hankaloittaa elämää monella tavalla. Luottotietomerkinnän saaneelle ei myönnetä lainaa eikä välttämättä puhelinliittymääkään, ja myös asunnon vuokraaminen voi olla vaikeaa. Yllätyksenä voi tulla, että pankki ei välttämättä myönnä edes verkkopankkitunnuksia.

KAtso lisää »

Asiantuntijat: Pikavippilain seurauksiin varauduttava

Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar ja Oikeuspoliitisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Kati Rantala kirjoittavat Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että pikavipeille on ehtinyt muodostua suuri kysyntä. Pikavippien tarjonnan vähentymiseen on heidän mielestään varauduttava.

KAtso lisää »

Pikavippien uudistuminen alkaa

Lainsäädännön muutokset edellyttävät pikavippitoimialalta uudistuksia. Ensimmäisenä palveluiden uudistamiseen on ryhtynyt Euroloan Consumer Finance, joka lakkautti pikavipit ja toi tilalle luottotilin.

KAtso lisää »

Poliisi varoittaa uudenlaisesta huijauksesta

Yli sataa ihmistä on yritetty huijata pikavippiyritysten nimissä. Poliisi varoittaa huijauksesta, jossa pikavippifirman nimissä esiintyvä rikollinen pyytää maksamaan rahaa tililleen. Lisäksi huijauksessa on otettu pikavippiä uhrin henkilötiedoilla.

KAtso lisää »

Talouselämä: Korkokaton kiertoon luovia keinoja

Mahdollisesti keväällä voimaantulevalla korkokatolla ja muilla lainsäädännön kiristyksillä on suuri vaikutus pikavippimarkkinoihin. Jatkossa pikavipin todellinen vuosikorko saa olla vain hieman yli 50 prosenttia. Talouselämä-lehti kysyi asiantuntijoiden mielipiteitä uuden lainsäädännön seurauksista.

KAtso lisää »

Pikavippialalla omia luottotietomerkintöjä

Pikavippinsä myöhässä maksaneista on tehty luottomerkintöjä, joita ovat voineet käyttää ainoastaan Suomen Pienlainayhdistyksen jäsenet. Suomen Asiakastiedon ja Pienlainayhdistyksen mukaan toiminnassa ei ole mitään kyseenalaista.

KAtso lisää »

Hoidatko lääkärilaskun pikavipillä? Et ole yksin

Pikalainan tarpeeseen voi johtaa jokin odottamaton menoerä, kuten yllättävä lääkärikäynnin tarve. Tuoreen tutkimuksen mukaan viisi prosenttia suomalaisista on kolmen viime vuoden aikana ottanut lainaa voidakseen maksaa terveydenhuollosta, kuten hammaslääkärikäynnistä, koituneet kulut.

KAtso lisää »

Kouvolassa vipataan edelleen

Kouvolassa pikavippimainokset kiellettiin kaupungin omistamilta mainospaikoilta viime maaliskuussa. Vaikka vippien mainonta katukuvasta väheni, niin kuitenkaan vippaaminen ei Kouvolassa ole vähentynyt.

KAtso lisää »

Ylivelkaantumisen uhrit

Yle teki dokumentin velkaantuneista henkilöistä. Dokumentissa nähdään kolme ylivelkaantunutta henkilöä, jotka kertovat omasta kokemuksestaan. Henkilöt ovat joutuneet ulosottoon oman heikon taloudenhallinnan vuoksi.

KAtso lisää »

Pikavippilaki etenee

Hallituksen lakiesitys koskien pikavippien korkorajoitusta on saanut lausunnon perustuslakivaliokunnalta. Lakialoite oli perustuslakivaliokunnan selvityksen alla, koska aloitteen epäiltiin puuttuvan omaisuuden suojaan sekä elinkeinovapauteen.

KAtso lisää »

Korkorajoitus perustuslain vastainen?

Eduskunnassa esitetty lakiesitys pikalainojen korkokatosta saattaa loukata elinkeinovapautta. Eduskunnan täysistunnossa haluttiin rajoittaa pikavippien todelliset vuosikorot 50 prosenttiin, ja lisäksi saadaan periä marginaalikorko.

KAtso lisää »

Pikalainavertailu myös ruotsalaisille

Ruotsalaisilla ei ole tähän asti ollut mahdollisuutta vertailla pikavippien hintoja samalla tavalla kuin suomalaisilla, sillä ruotsinkielisiä pikalainavertailuja ei ole yksinkertaisesti ollut olemassa. Nyt tähänkin asiaan on tullut muutos.

KAtso lisää »

Miten käy pikavippien?

Toteutuessaan laki kieltäisi pienet ja vakuudettomat pikalainat kokonaan. Tämän jälkeen olisi mahdotonta saada pientä pikavippiä netistä nopeasti, vaan mahdollisuus lainojen tarjoantaan olisi ainoastaan pankeilla.

KAtso lisää »